Tajine van rundvlees en pruimen
Ingrediënten voor 6 personen:
1 kg sucadelappen in grote dobbelstenen
60 gr boter
1 ui in ringen
8 draadjes saffraan
1 tl. gemberpoeder
1,5 tl. kurkuma
zout en peper
3-5 dl. vleesbouillon van een blokje
200 gr. gedroogde pruimen
100 gr. gedroogde abrikozen
100 gr. gepelde amandelen
1 kaneelstokje
Bak het vlees in de boter in een braadpan aan alle kanten bruin. Fruit de uienringen een paar minuten mee. Meng de saffraan met gemberpoeder, kurkuma (koenjit), zout en peper.
Doe het vlees in de tajine en bestrooi het met de helft van het kruidenmengsel. Schenk de warme bouillon erop en laat alles ongeveer een uur stoven.
Voeg dan de pruimen, abrikozen, amandelen, kaneelstokje en de rest van het kruidenmengsel toe en laat het gerecht nog een uur stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe.
Haal het kaneelstokje eruit en geniet van een heerlijke stoofpot.
http://www.wereldwinkelleek.nl/2015/07/koken-met-de-tajine/