Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus
En weer een heerlijk toetje voor 4 personen:
Rijstdessert met kokos, mango en chocoladesaus
Ingrediënten:
snufje zout
100 ml slagroom
En van Fair Trade Original:
150 g Pandan rijst
1 blik Kokosmelk
1/2 blik Mangoschijven, in blokjes
75 ml siroop van de mango’s
75 g Rietsuiker
35 g Cacaopoeder
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en vervang daarbij het water door kokosmelk. Voeg een snuf zout toe.
Maak intussen de chocoladesaus: Laat de mangoschijven uitlekken en vang de siroop op. Breng 75 ml mangosiroop met de suiker aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg al kloppend met een garde de slagroom en de cacaopoeder toe. Blijf roeren tot het mengsel kookt. Laat de saus op laag vuur indampen tot de gewenste dikte. Neem de saus van het vuur, schenk het door een zeef en laat het iets afkoelen.
Verdeel de romige kokosrijst over 4 schaaltjes en verdeel de mangoblokjes er over. Schenk een deel van de chocoladesaus over het dessert en serveer de rest van de saus er in een kannetje naast.