Vegetarische gele linzencurry met rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
2 rode uien, gepeld en grof gesnipperd
1 flinke courgette, uiteinden verwijderd en in blokjes
1 venkelknol, schoongemaakt en in repen (houd wat groen apart)
1 zoete aardappel van ca. 200 g, geschild en in plakjes
1 blik linzen, 400 g, uitgelekt
2 el olijfolie

Van Fair Trade Original:
300 g Basmati rijst
1 pakje Gele Curry Kruidenpasta
1 blik Kokosmelk, 400 ml

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uisnippers toe. Voeg de groenten en de plakjes aardappel toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg de gele curry toe en bak deze ook even mee. Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de curry op laag vuur pruttelen tot de groenten beetgaar zijn. Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het gerecht nog enkele minuten. Serveer de rijst in een schaal en schep de gele linzencurry erbij. Garneer het gerecht met enkele takjes venkelgroen.

Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original