Pompoensoep met een Thaise twist
Benodigdheden:
plantaardige olie
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 flespompoen (geen enorme unit, een gemiddeld formaatje kiezen), in blokjes
2 kleine aardappels, in blokjes
1 of 2 eetlepels rode currypasta
1/2 liter groentebouillon
400 ml kokosmelk
2 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden
verse koriander naar smaak, gehakt
1 limoen
een handje geroosterde pinda’s, fijngehakt
Bereiding:
1. Snijd de flespompoen in blokjes. Je hoeft de schil er niet af te halen. Je kunt ervoor kiezen om de pompoen goed te wassen, of, beter nog: kies voor een biologische variant en eet de schil zonder al te veel zorgen op.
2. Fruit de sjalotjes en de knoflook in de olie in je soeppan.
3. Maak ondertussen in een maatbaker de groentebouillon.
4. Voeg de blokjes pompoen en de blokjes aardappel toe aan de sjalotjes-knoflookmix in de pan en laat even bakken.
5. Voeg nu de groentenbouillon en de helft van de kokosmelk toe. Laat de pompoen en aardappel koken tot het geheel gaar is.
6. Pureer de soep met een staafmixer wanneer de groenten zacht genoeg geworden zijn. Houd de soep op het vuur: voeg de currypasta en de andere helft van de kokosmelk toe en laat zachtjes nog eventjes doorkoken. Proef de soep tussendoor. Voeg een beetje limoensap toe. Te pittig? Dan een beetje extra.
7. Serveer de soep met een mix van koriander, bosuitjes en gehakte pinda’s.
Pompoensoep is echt niet zo’n gedoe als veel mensen denken. Niet als je voor een flespompoen kiest tenminste, want die snijd je veel makkelijker in blokjes dan die ronde oranje pompoenen en dat scheelt je een heleboel werk.