Knapperige Thaise salade met rijstazijn

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
1 kleine paksoi
100 g taugé
200 g sugar snaps
1/2e komkommer
2 bosuitjes
2 el zonnebloemolie
2 tl vissaus
2 el verse koriander, gehakt
2 el verse basilicum, gehakt
50 g gezouten pinda’s

En van Fair Trade Original:
50 ml Rijstazijn
1 el Rietsuiker
Sambal Oelek naar smaak

Snijd de paksoi in dunne reepjes en doe samen met de taugé in een vergiet. Spoel af met koud water. Breng water aan de kook en blancheer de sugar snaps maximaal 2 minuten. Giet af boven de vergiet met paksoi en taugé en spoel na met koud water. Halveer de komkommer over de lengte, schraap met een lepel de zaden eruit en snijd in halve maantjes. Snijd de bosui in dunne ringen. Maak een dressing van rijstazijn, zonnebloemolie, vissaus, rietsuiker en sambal. Meng de groenten met verse kruiden en marinade en verdeel over 4 borden. Garneer met grof gehakte pinda’s.

Lekker met gekookte rijst en gebakken verse makreel die je een half uur hebt gemarineerd in sojasaus, gembersiroop, sesamolie, sambal, sesamzaadjes en bosui. Serveer met pita broodsticks uit de oven.

Eet smakelijk!