Soy ginger kip met mango en rijst

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 flinke rode ui, gepeld en grof gesnipperd
1 flinke teen knoflook
300 g kipfilet, in blokjes
zout
2 gele paprika’s, in repen
1/2e witte kool, in repen
klein bosje verse koriander, blaadjes grof gehakt

En van Fair Trade Original:
300 g Zilvervlies rijst
1/2e flesje Woksaus Soy Ginger
1 blik Mangoschijven, uitgelekt en in blokjes
Sambal Oelek

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel. Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel. Voeg de paprika, de witte kool en de soy ginger woksaus toe. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm het 1-2 minuten mee. Serveer het soy ginger gerecht bij de rijst en garneer met verse koriander. Serveer een klein bakje met sambal op tafel, voor wie wat extra pit wil!