Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten:
1-2 teentjes knoflook, geperst
450 g kipfilet
zout
1 rode puntpaprika
2-3 bosui
6 el olijfolie
600 g Oosterse wokgroente (champignons, peultjes, paksoi)
Satéprikkers

En van Fair Trade Original:
2 tl Sambal Badjak
3 el Ketjap Manis
1 flesje Woksaus Zoetzuur
1 pak Noedels

Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal, knoflook en ketjap manis. Snijd de kipfilets in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade. Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan. Verwijder intussen de zaadlijsten van de  paprika en snijd hem in blokjes. Maak de bosui schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de groenten bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar. Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui. Maak minimaal 12 satéprikkers. Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar. Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar. Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original